Σχετικά με το Biotechwatch.gr

To BiotechWatch.gr αποτελεί μια προσπάθεια αντίβαρης πληροφόρησης και κριτικής για θέματα Βιοτεχνολογίας και Γενετικής Μηχανικής, όπως αυτές εφαρμόζονται εντός του πλαισίου των σύγχρονων Τεχνοεπιστημών στην Γεωργία, τα Τρόφιμα, τη Φαρμακευτική και τις τεχνολογικές λύσεις για την Κλιματική Kρίση.Στην βιομηχανική χρήση των παραπάνω τεχνολογιών αναγνωρίζεται ήδη μια εξελιγμένη προσπάθεια εμπορευματοποίησης και ολοκληρωτικού ελέγχου των ίδιων των διαδικασιών της ζωής προς χάριν μεγιστοποίησης του κέρδους και πολιτικής κυριαρχίας.

Σκοπός του BiotechWatch.gr είναι να λειτουργήσει κι ως ένα είδος Παρατηρητηρίου Βιοτεχνολογίας για το Ελλαδικό χώρο εντοπίζοντας και καταδείχνοντας την δράση και τον προπαγανδιστικό λόγο των Βιοτεχνολογικών Μηχανισμών σε Εταιρειακό, Ακαδημαϊκό και Πολιτικό επίπεδο.

Η προσπάθεια πλαισιώνεται από έναν αριθμό συνεργατών ενώ συνεργάζεται με αντίστοιχα δίκτυα, οργανώσεις και παρατηρητήρια του εξωτερικού όπως ο Grain, το GMWatch κ.α.

Το στήσιμο της ιστοσελίδας βασίζεται σε εθελοντική εργασία απο την ομαδα Pointblank με λογισμικό ανοιχτού κώδικα ενώ η λειτουργία της είναι καθαρά μη κερδοσκοπική και χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση

Η χρήση των κειμένων του BiotechWatch.gr είναι ελεύθερη, αρκεί να αναφέρεται η πηγή και να γίνεται η σχετική ενημέρωση*.

 *Το BiotechWatch.gr φιλοξενεί επίσης ορισμένα κείμενα και εικόνες σχετικά προς την θεματολογία του, των οποίων η χρήση πιθανόν να απαιτεί την άδεια των συντακτών-δημιουργών τους.

<!--[if !mso]>

<![endif]-->