φυτά

H Syngenta πατεντάρει ποικιλία πιπεριάς ως τρόφιμο

 

Από φυτά που προέρχονται από συμβατικές μεθόδους αναπαραγωγής

22 Οκτωβρίου του 2015 / Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) στο Μόναχο, Γερμανία χορήγησε στην Ελβετική πολυεθνική εταιρεία σπόρων και γεωργικών εφοδίων, Syngenta, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συγκεκριμένη ποικιλία πιπεριάς και τη χρήση της "ως νωπό προϊόν, νωπό μεταποιημένο προϊόν, ή για την επεξεργασία του, λ.χ. κονσερβοποίηση" (κωδικός πατέντας EP 2 166 833 Β1). Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει επίσης τα φυτά, την καλλιέργεια τους, τη συγκομιδή και τους σπόρους τους. Τα φυτά έχουν αναπτυχθεί για την παραγωγή πιπεριών χωρίς σπόρους και προέρχονται από συμβατικές μεθόδους αναπαραγωγής χωρίς να υπάρχει χρήση γενετικής μηχανικής στην όλη διαδικασία.

Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών: Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συμβατικές ποικιλίες ντομάτας

To Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών επεκτείνει τις δουλειές του με πατέντες στη ζωή:
Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τις ντομάτες που προέρχονται από κλασική αναπαραγωγή

25, Αυγ. 2015 / Μονοπώλιο σε συγκεκριμένη ποικιλία ντομάτας, με υψηλότερη περιεκτικότητα σε υγιεινά συστατικά, γνωστά ως φλαβονοειδή, χορηγήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPΟ), στην Eλβετική εταιρία Syngenta. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα) καλύπτει τα ίδια τα φυτά, τους σπόρους και τους καρπούς τους. Η πατέντα EP1515600 περιγράφει τη διασταύρωση άγριων ποικιλιών ντομάτας με εξημερωμένα ποικιλίες. Τα φυτά δεν έχουν τροποποιηθεί γενετικά, αλλά προέρχεται από κλασσικές μεθόδους αναπαραγωγής.

Γενετική Μηχανική: Ένας καρπός της υπερβολής

γενετική μηχανική, γ.τ.ο., γτο, μεταλλαγμένα, γεωργία, επιστήμη, βιοτεχνολογίαΤου Doug Gurian-Sherman

Πρώην ειδικός επιστήμονας σε θέματα βιοτεχνολογίας του EPA (Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, Η.Π.Α.) και σύμβουλος βιοτεχνολογίας του FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, Η.Π.Α.)

(Από την San Diego Union Tribune, 18 Ιουνίου 2008.)

Η κρίση με τα τρόφιμα είναι συνέχεια στις ειδήσεις τελευταία. Το ίδιο και στα μυαλά της Βιομηχανίας της Βιοτεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί την αυξημένη ανησυχία για τα τρόφιμα ώστε να προτείνει, αντίθετα προς τις ενδείξεις, ότι οι Γενετικά Τροποποιημένες (γ.τ.) καλλιέργειες είναι απαραίτητες για να θραφεί ο κόσμος. Η πρόσφατη άνοδος των τιμών των τροφίμων οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση, την ξηρασία και τις εμπορικές πολιτικές παρά στην ανεπαρκή παγκόσμια εσοδεία. Ωστόσο ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, γι’ αυτό και αξίζει να εξετάσουμε τον ρόλο της Γενετικής Μηχανικής στην διασφάλιση κατάλληλων, οικονομικά προσιτών και αειφόρων τροφίμων στο μέλλον.

Syndicate content