Βιοτεχνικό Λόμπι

Yπεράσπιση των γ.τ.ο. απο “πρεσβευτές υψηλού προφίλ” για το λόμπι βιοτεχνολογίας, δείχνουν έγγραφα που διέρρευσαν

Η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή ομάδα βιοτεχνολογικού λόμπι της Ευρώπης, η EuropaBio, στα μέλη του οποίου περιλαμβάνονται η Monsanto, η Bayer και άλλες γ.τ. εταιρείες, φέρεται να θέλει να  προσλάβει "πρεσβευτές" υψηλού προφίλ  για να ασκήσει πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με την πολιτική για τους γ.τ.ο., σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων η οποία δούλευε για λογαριασμό της EuropaBio.

Άννα Να Ένα Μήλο (..μεταλλαγμένο) στο Ευγενίδειο

ευγενίδειο, ίδρυμα, μεταλλαγμένα, έκθεση, βιοτεχνολογία, γ.τ.ο.Μετά το βιβλίο της βιολογίας της 3ης Γυμνασίου, έρχεται ακόμα μια περίπτωση, σχεδόν εξόφθαλμης, προώθησης των γ.τ.ο., απευθυνόμενη αυτήν τη φορά και σε ακόμα μικρότερες ηλικίες. Μια μόνιμη βιοτεχνολογική έκθεση του Ευγενίδειου Ιδρύματος, η οποία δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ουδέτερη παρουσίαση, γεμάτη μεροληπτική ρητορική ολόιδια με αυτή των μεγάλων εταιρειών, αγνοώντας επιδεικτικά τις αμφιβολίες και τους κινδύνους σχετικά με τους γ.τ.ο. και αγγίζοντας τα όρια της προπαγάνδας. Ιδιαίτερα “επικίνδυνης” όταν αυτή απευθύνεται σε μαθητές.

Διαμαρτυρία σε συνέδριο Πράσινης Βιοτεχνολογίας στην Βοιωτία

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το περασμένο μήνα σε συνέδριο Αγροτικής (Πράσινης) Βιοτεχνολογίας στην Θήβα αγρότες βιοκαλλιεργητές και η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον. Το συνέδριο διοργάνωνε μια νέοεμφανιζόμενη εταιρεία συμβουλευτικής σε θέματα βιοτεχνολογίας και  των γενικότερων Επιστημών της Ζωής, η Bioprosperity, και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοτεχνολογίας. Αξιοσημείωτα, διευθύνων σύμβουλος της Bioprosperity είναι ο Alex Παύλου, γνωστός και ως συνεργάτης της Bionova, δηλαδή των εκπροσώπων στη Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Βιοτεχνολογικού λόμπι EuropaBio.

Βιοτεχνολογικοί χοροί και πανυγήρια στο ..Μέγαρο Μουσικής

Παλιό αλλά καλό. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκων και βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα, η Genesis Pharma, διοργάνωσε στα τέλη του περασμένου Ιούνη μια γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με κύριο θέμα την βιοτεχνολογία ώστε να αναδείξει με…εικαστικό τρόπο τα χαρακτηριστικά της Εταιρείας “..που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιοτεχνολογίας και της κοινωνικής προσφοράς..”

Mε αφορμή το 3ο συνέδριο βιοτεχνολογίας στην Αθήνα. 5-7 Οκτώβρη 2006…

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται ετήσια συνέρια στην Ελλάδα από ένα φορέα που απροκάλυπτα έχει επωμιστεί τον ρόλο του υπεύθυνου εκπροσώπου των εταιρειών βιοτεχνολογίας και την προώθηση των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, με ότι αυτά συνεπάγονται…

 

 

 

Ποιοι εκπροσωπούν το Ευρωπαϊκό Λόμπι της Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα

Τις περισσότερες φορές όταν γίνεται αναφορά στη παρουσία των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην Ελλάδα περισσότερο λόγος γίνεται για τσουβάλια με μεταλλαγμένους σπόρους, επιμολύνσεις σε χωράφια, προσπάθειες για πειραματικές καλλιέργειες και κοινοτικές οδηγίες. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας φορέας που απροκάλυπτα έχει επωμιστεί τον ρόλο του υπεύθυνου εκπροσώπου των εταιρειών βιοτεχνολογίας και κατ’ επέκταση των “μεταλλαγμένων”, με ότι αυτά συνεπάγονται…

Syndicate content