Ακτιβισμός

Διεθνής Ημέρα Δράσης για τους Σπόρους

Ελεύθεροι Σπόροι για όλους!
Διεθνής Ημέρα Δράσης
Βρυξέλλες, 17-18 Απρίλη 2011

"..Το πρόβλημα στην ρίζα του.." θερινά χρονικά αντίστασης στους γ.τ.ο.

 

Αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να θεωρηθεί “καυτό”  όσον αφορά τις εξελίξεις και την δράση κατά των γ.τ.ο.. Ήδη οι πολυεθνικές BASF και Pioneer απολογούνται για την επιμόλυνση χωραφιών με μή εγκεκριμένες γ.τ. ποικιλίες σε Σουηδία και Γερμανία ενώ αντίστοιχες έρευνες ξεκίνησαν και σε άλλες χώρες. Μέσα του Αυγούστου η γαλλική αστυνομία βρέθηκε να στέκεται ανήμπορη έχοντας εξήντα ανθρώπους, κλειδωμένους μέσα σε ένα ανοιχτό χωράφι με πειραματικά γ.τ. αμπέλια να ξεριζώνουν όλα τα φυτά. Στην Ισπανία τον Ιούλιο, δεκάδες άνθρωποι κατέστρεψαν δύο χωράφια με γ.τ.ο.. Στην Αϊτή, τον Ιούνιο, χιλιάδες αγρότες διαδήλωναν κατά της “ ανιδιοτελούς προσφοράς” σπόρων της εταιρείας Monsanto..ένα είδος κοινωνικής δράση για την προστασία της διατροφικής επάρκειας και για τον πλανήτη που δείχνει να εντείνεται όλο και περισσότερο..

Διαμαρτυρία σε συνέδριο Πράσινης Βιοτεχνολογίας στην Βοιωτία

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το περασμένο μήνα σε συνέδριο Αγροτικής (Πράσινης) Βιοτεχνολογίας στην Θήβα αγρότες βιοκαλλιεργητές και η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον. Το συνέδριο διοργάνωνε μια νέοεμφανιζόμενη εταιρεία συμβουλευτικής σε θέματα βιοτεχνολογίας και  των γενικότερων Επιστημών της Ζωής, η Bioprosperity, και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοτεχνολογίας. Αξιοσημείωτα, διευθύνων σύμβουλος της Bioprosperity είναι ο Alex Παύλου, γνωστός και ως συνεργάτης της Bionova, δηλαδή των εκπροσώπων στη Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Βιοτεχνολογικού λόμπι EuropaBio.

Ανοιξιάτικες Δημιουργικές Αντιστάσεις κατά Γ.Τ. πειραματικών καλλιεργειών

γ.τ.ο, μεταλλαγμένα, γενετική μηχανική,Στην Γερμανία τον τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο πραγματοποιήθηκε μια σειρά ενεργειών από ακτιβιστές με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και να σαμποτάρουν πειραματικές καλλιέργειες γ.τ. ποικιλιών. Αξιοσημείωτο: κάποιοι αντι-διαδηλωτές, πιθανότατα με εταιρειακή προτροπή και χρηματοδότηση, διαμαρτύρονταν για την καταστροφή γ.τ. αγρών δηλώνοντας ότι είναι “εγκληματική πράξη”..

Tο κίνημα ακτημόνων στη Βραζιλία συνεχίζει να πολεμά τις αγροχημικές εταιρείες (Χειμώνας 2008)

Εκατοντάδες ακτιβιστές αγρότες του Κινήματος Ακτημόνων Εργατών της Γης (MST) και της Via Campesina στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας κατέλαβαν δύο εγκαταστάσεις του αγροχημικού κολοσσού Syngenta στις 10 Δεκεμβρίου 2007, έδιωξαν πενήντα υπαλλήλους και διέκοψαν για μέρες την παραγωγή, απαιτώντας άμεσο κλείσιμο της ελβετικής πολυεθνικής. Με το ίδιο αίτημα κατέστρεψαν καλλιέργειες σε χωράφι της Syngenta στη βορειοανατολική πολιτεία της Ceara.

Συγκέντρωση - Πορεία για το Συνέδριο Βιοτεχνολογίας

Η BIONOVA είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το ρόλο του υπεύθυνου εκπροσώπου των εταιρειών βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα. Η ατζέντα της περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, την προώθηση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και βιοκαυσίμων, τις βιοτεχνολογικές "καινοτοµίες" στην ιατρική και τη βιολογία, καθώς και το πατεντάρισµα γονιδιακού υλικού. Η Bionova Ε.Ε. εκπροσωπεί το ευρωπαϊκό λόμπι βιοτεχνολογίας EuropaBio, ως EuropaBio Hellas, και με πρόφαση την επιστημονική και κοινωνική ανάπτυξη προπαγανδίζει και υποβοηθά την εδραίωση της βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα σε τεχνολογικό και εμπορικό επίπεδο...

 

 

Syndicate content