συνθετική βιολογία

Ποιος θα ελέγχει την πράσινη οικονομία;

Μια νέα αναφορά του ETC group σχετικά με τη συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια των πολυεθνικών της Βιο-Αγοράς. Από τις προπαρασκευταστικές συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών Ρίο+20 στη Νέα Υόρκη, to ETC Group στέλνει την 60-σέλιδη αναφορά της, όπου περιγράφεται το νήμα που συνδέει την κλιματική αλλαγή και τις πετρελαϊκές κρίσεις, τις νέες τεχνολογίες και την εξουσία των πολυεθνικών. Μας προειδοποιεί ότι τα ηνία της "πράσινης οικονομίας" τα κρατούν οι μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες παγκοσμίως, οι οποίες ετοιμάζονται για το έως τώρα τολμηρότερο πραξικόπημά τους, όχι μόνο με νέες στρατηγικές εξαγορές εταιρειών και με την είσοδο σε νέες αγορές, αλλά και με τη διείσδυση τους σε νέους τομείς της βιομηχανίας.

Η Συνθετική Βιολογία ως μέρος της νέας Τεχνοεπιστήμης

συνθετική βιολογία, τεχνοεπιστήμη, βιοτεχνολογία,γτο, γ.τ.ο., μεταλλαγμένα, Είναι ήδη πολιτογραφημένη η συνθετική βιολογία. Το όνομα έχει ήδη μπει όχι μόνο στα ερευνητικά κέντρα και στο μηχανισμό προπαγάνδας των εταιρειών, αλλά και σε αίθουσες διδασκαλίας. Χωρίς να έχει ακριβώς ακυρώσει τη βιοτεχνολογία (παρά μόνο εκεί που χρειαζόταν λόγω της δυσφήμισης της βιοτεχνολογίας), η συνθετική βιολογία προσφέρει έναν ευρύτερο και πιο πλεονεκτικό ορισμό της.

 

 

Εισαγωγή στη Συνθετική Βιολογία

Το παρόν έντυπο περιλαμβάνει ένα εισαγωγικό κείμενο και 2 πόστερ της ομάδας ETCgroup ως μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα της Συνθετικής Βιολογίας. Όπως ακριβώς και για την συμβατική Γενετική Μηχανική και Βιοτεχνολογία, εμφανίζεται σαν μια -μέσα από τις προηγούμενες- εξελιγμένη επιστημονική τεχνική με την ίδια ωστόσο ενθουσιώδης ρητορική για θαυματουργές λύσεις και ελπιδοφόρες εφαρμογές. Το υψηλό ρίσκο και οι κοινωνικές συνέπειες, για ακόμη μια φορά, παρακάμπτονται λόγω των κύριων επιδιώξεων των θιασωτών της: κέρδος, έλεγχος, κυριαρχία

Syndicate content